Böcker om försäljning av Rolf Laurelli

Säljaren blir hjälte!

”Säljaren blir hjälte!” En ny bok av Rolf Laurelli

Det här är en bok om säljarens betydelse för näringslivet. Och för alla i Sverige!

Att säljaren är hjälte bör uppmärksammas och säljaren bör ges stor heder och ära. När det går bra för företagen går det bra för Sverige.
I landet fanns tidigare ofta en negativ syn på sälj. Säljare har omtalats med ord som – nasare, krängare, fifflare, manipulatör eller bluffare.

Men numera ser vi att säljaren har en allt viktigare betydelse på många plan – som förhandlare, relationsskapare, informatör och samarbetsutvecklare. Kort sagt är de flesta överens om att det är säljare som bäst skapar ökade intäkter. Resultatet blir pengar, lönsamhet och skatter till samhället – allt i syfte att bygga välstånd.

Boken handlar om förståelse för säljyrkets beundransvärda roll, till glädje för alla i vårt land.

Mer information samt beställning


Säljbibeln

Letar du efter något som ger kraft och lust i alla situationer du och dina säljare kan hamna i? Då har du hittat helt rätt!

Boken är på över 400 sidor men upplagd i 44 snabblästa och lättillgängliga kapitel. Du kan läsa boken rakt igenom på några timmar och lära dig allt om försäljning på en gång. Men du kan lika gärna bläddra fram till något som du har problem med, till exempel invändningar och få svaret på din fråga direkt.

Här är en smygtitt på vad du får lära dig:

 • 10 saker du som säljare ska memorera
 • Hur du blir en god lyssnare och säljer mer
 • Så här blir du en supersäljare
 • Hemligheten med försäljning
 • Hur du blir en mästare på säljsamtal
 • Hur du kontrollerar och påverkar kunden
 • Hur du styr dina kunders tankar
 • Säljarens tio smarta avslutstekniker
 • Tips på hur du förvandlar invändningar till avslut
 • Släpp lös din naturliga personlighet och sälj mer!
 • Hur du enkelt planerar din tid bättre och når dina mål snabbare
 • Så här hjälper du kunden att bestämma sig

Mer information samt beställning


Affärsmannaskap för ingenjörer, jurister och alla andra specialister (e-bok)

I boken Affärsmannaskap har Rolf Laurelli summerat sin långa erfarenhet av konsten att göra affärer

Sverige ställer om från tillverkning till handel och allt fler blir involverade i samarbeten med kunder. I takt med denna kommersialisering av samhället ökar betydelsen av affärsmannaskap. Men vad är det och hur gör man?

Mer information samt nedladdning


33 Principer för framgångsrik försäljning (e-bok)

Tänkvärda råd och praktiska tips som lyfter din professionalism

Vissa säljare bara söker underhållning och enkla lösningar. Idéer som är enkla att ta in och enkla att spotta ut. Om du är en av dem så kan du läsa, ha trevligt och gå din väg som efter vilken god bok som helst. För dig så är detta en bok. Du kommer inte att bli besviken, du får valuta för tidsinsatsen och pengarna.

Om du å andra sidan är en person som ser, hör och känner helheten i försäljning och säljutveckling kommer innehållet att nå dig betydligt djupare och klarare. Du kommer att känna säljbudskapet i magen, hjärtat, huvudet och in i märgen. Det kommer att bli en del av din professionalism som säljare, och tro mig, det är den ambitionen och viljan jag har med min målsättning att förmedla mina erfarenheter till dig.

Min yttersta ambition är att förmedla tänkvärda råd och praktiska tips som lyfter din professionalism upp till den nivå som jag kallar Totalsäljare. Jag vill visa dig, inte bara vad du ska göra utan också hur du ska göra.


Handbok för personlig försäljning (e-bok)

Massor av nyttiga tips och övningar, goda råd och belysande exempel från Sveriges mest erfarna experter på försäljning och affärsmannaskap

Handbok för personlig försäljning är en bok för dig som vill utveckla din kompetens och strävar efter att öka din kapacitet som säljare. Den vill locka fram och trimma dina affärsinstinkter, stärka din förmåga att tänka och göra bättre affärer.

”Att sälja är väl ingen konst”, säger somliga. ”Inte om man har en bra produkt.” Men säljandet är faktiskt en konst. Även om du anser dig ha den bästa produkten finns det gott om konkurrenter med kanske bättre produkter och lägre pris. Hur ska då just du kunna övertyga köparen om att just din produkt är den bästa för kunden?


Sveriges bästa säljare (e-bok)

Vad gör de allra bästa säljarna som inte bra säljare gör?

Den frågan – och svaret på den – utgör kärnan i den här unika studien. Med hjälp av intervjuer, företagsanalyser, personliga erfarenheter och internationella jämförande studier arbetar Rolf Laurelli fram ett porträtt av den framgångsrike säljaren. Och han lyckas avbilda toppsäljaren i helfigur: hans personlighet, synsätt och arbetsmetoder.

Sveriges bästa säljare är en bok för alla försäljare liksom för alla i näringslivet som har ansvar för eller inriktning mot försäljningsverksamhet.

Boken är ett projekt som genomfördes på 1980-talet. En intressant fråga är vad som kan ha förändras bland de delar som denna avhandling handlar om. Det gäller inte endast alla de nya säljhjälpmedel som idag nyttjas. Det gäller i ännu högre grad den arbetsmetodik, det affärstänkande och den etik och moral som gäller i affärslivet i dag.


Telemarketing (e-bok)

En bok om telefonförsäljning och ordermottagning

Att genomföra fler kundkontakter per telefon än genom personliga besök är ett sätt att rationalisera försäljningsarbetet och minska kostnaderna.

Telemarketing – En bok om telefonförsäljning och ordermottagning beskriver, på ett enkelt sätt, allas möjligheter att vara aktiva säljare med telefonen som hjälpmedel.

Boken behandlar bl a grundläggande försäljningsteknik, skillnaden mellan personlig försäljning och försäljning per telefon och hur man skapar merförsäljning.

Telemarketing – En bok om telefonförsäljning och ordermottagning kan användas för studier enskilt eller i grupp. Arbetsuppgifter ingår.


Konsten att vara säljare (e-bok)

En bok om praktisk pedagogik, psykologi och procedurer i affärslivet

Konsten att vara säljare presenterar tänkvärda insikter som lyfter professionalismen upp till en högre nivå. Boken bryr sig inte så mycket om säljknep, teorier och modeller utan pekar i stället på den filosofi och de idévärden som skapar en tänkande säljare.
Förhoppningen är att läsaren stannar upp en stund och lyssnar inåt. Och tänker efter för att få säljet att brinna. Läsaren kommer att känna säljbudskapet i magen, hjärtat, huvudet, ja ända in i märgen

Mer information samt nedladdning


Säljskolan – mer än en bok (e-bok)

Kvalificerad säljutbildning till oslagbar kostnad

Säljskolan är kvalificerad utbildning för dig som önskar individuell utveckling. Säljskolan kan också passa för ett team som önskar gruppträna, ungefär som med en traditionell studiecirkel. Det blir på det sättet ett effektivt samarbete i en team-träning.

Är du chef så kan du använda Säljskolan som ett träningsläger för hela din säljkår. Det blir då en kvalificerad säljutbildning till en utbildningskostnad som är helt oslagbar.


Konsten att vara konsult (e-bok)

Ambitionen med den här boken är att dela med mig av erfarenheter från alla konsultuppdrag som jag och mina kollegor har haft förmånen att få genomföra

Jag fick en dag en fråga från en kvinnlig konsult som nyligen hade startat sin egen konsultverksamhet. Hon frågade: ”Hur ska jag göra för att verkligen lyckas bli perfekt i rollen som konsult?”
Det är en fråga som jag ville undvika att svara på, beroende på att det finns inget enkelt svar. Om jag exempelvis hade svarat ”Jag vet inte”, så skulle hon kanske tycka att jag inte är tillräckligt kunnig som konsult. Om jag i stället hade sagt ”Gör som jag”, så hade det kanske upplevts som en arrogant attityd. Det var det som gjorde att jag har gjort den här boken, som vill hjälpa dig i din viktiga uppgift.


TOTAL-Säljaren (e-bok)

En idé- och inspirationskälla för alla som vill utvecklas till professionella säljare.

TOTAL-säljaren vänder sig till säljare och säljledare som arbetar med uppsökande försäljning av produkter och tjänster. Boken är en idé- och inspirationskälla för alla som vill utvecklas till professionella säljare. Det är en handbok som bör finnas i varje säljares ägo. Den ger tänkvärda råd och praktiska tips som skapar förutsättningar till personlig utveckling i säljandets svåra konst.

Bakom bokens innehåll ligger erfarenheter som författaren inhämtat från egen praktisk försäljning och säljledning, och från diskussioner med kursdeltagare, uppdragsgivare och kollegor.


De bästa säljarna – lär dig av mästarnas väg till framgång

Vem ska man be om framgångsrecept? Den som är framgångsrik, förstås!

Vill du bli världens bästa säljare? Vill du sälja mest, tjäna mest pengar, ha roligast på jobbet? Vill du bli oöverträffad i alla kategorier? I den här boken får du veta hur du gör.

Vem ska man be om framgångsrecept? Den som är framgångsrik, förstås. Här får du läsa inspirerande intervjuer med de bästa säljarna i Sverige och världen. Du får tips från de mest erfarna experterna om hur du blir en supersäljare.

Plocka russinen ur kakan och använd de bästa tipsen i ditt eget sälj, så kommer du att förbättras radikalt.


Handbok för säljchefer

Boken ger dig som säljchef underlag för konkreta åtgärder som ökar försäljningen i ditt företag och för att planera för ett kraftfullt ledarskap.

Nej, nej nej, det här är inte en vanlig läsebok. Det är istället ett arbetsmaterial och en manual som innehåller massor med frågor, råd, checklistor och tips. Du hittar tabeller och analysscheman där du som säljchef enkelt kan sätta in dina siffror, egna säljare, planer och annat för att analysera din egen organisations effektivitet. 

Det här är en del av vad du får lära dig:

 • Allt om hur du gör din egen roll som säljchef tydligare 
 • Framtidens konkurrensmedel att jobba hårdare med redan nu
 • Personlig försäljning på 2000-talet
 • Säljsamtalet i ny form
 • Förnya och förbättra säljbearbetning


Övriga publikationer

 • Makt och strategier, Rolf Laurelli & Caj Neuman, Liber
 • Psykologi i affärslivet, Rolf Laurelli, Redaktionen
 • VD-boken, Bosse Brixeman, Rolf Laurelli, mfl, Bonnier
 • Från juniorsäljare till säljguru, Rolf Laurelli, Redaktionen
 • 100 sidor om framgångsrik direktförsäljning, Rolf Laurelli, Redaktionen
 • Handbok för Säljchefer, Rolf Laurelli, Redaktionen
 • Mind Your Own Business, Gustaf Oscarson, Rolf Laurelli. mfl, Bissy Media AB
 • Peptalk för säljare, Rolf Laurelli, Redaktionen
 • Adam och Eva som säljare, Rolf Laurelli/Eva Hjul, Konsultförlaget
 • Affärsmannaskapet – din största och slumrande tillgång, Rolf Laurelli, Konsultförlaget
 • Försäljning och Affärer, Rolf Laurelli, Konsultförlaget
 • Leda Säljarbetet, Rolf Laurelli, Liber
 • Ordbok för affärsfolk, Rolf Laurelli, m fl, Liber
 • Ordbok för sekreterare, Rolf Laurelli, m fl, Liber
 • Ledarskap – Arbetsbok, Rolf Laurelli, Timbro
 • Skola för kommersiellt ledarskap och affärsmannaskap, Rolf Laurelli, Timbro
 • Affärsdynamik, Rolf Laurelli, m fl, Utbildningshuset
 • Det nya kvalitetstänkandet, Rolf Laurelli/Bengt Karlöf, m fl, Liber
 • Nytt företag 1, Nyskapande, Rolf Laurelli, Sveriges Radio/Liber Hermods
 • Affärsmannaskap, Rolf Laurelli, Liber
 • 101 frågor och svar som gör dig till en bättre säljare, Rolf Laurelli, Utbildningshuset
 • TOTAL – Säljledning, Rolf Laurelli , Studentlitteratur

Dela gärna med dig av innehållet